logoheader.png

Workshops op directeuren 2-daagse Laurentius Stichting

Terug

Met onderstaande workshops voorzag Aart Brezet van Drives@Work de nodige deelnemers van inspiratie:

Workshop 1: Oplossingsgericht grip op je werkdruk vergroten:
Het is niet zo dat mensen geen werkdruk willen. Enige druk leidt juist vaak tot grote prestaties. Men wil het vooral zelf in de hand kunnen houden. In deze workshop leer je hoe je op een praktische en systematische manier jouw grip op je werkdruk kan vergroten. Je krijgt geen pasklare oplossingen. De kunst is om te ontdekken wat werkt voor jou. We gaan aan de slag met een oplossingsgerichte werkwijze die je bij herhaling kan inzetten om steeds beter te worden. Daarnaast kan je de aangereikte techniek ook inzetten om je leerkrachten te coachen in de omgang met hun werkdruk.  Kortom: een mes dat aan twee kanten snijdt.

Workshop 2: Reageren op werkdrukklachten van leerkrachten:
Als schoolleider krijg je regelmatig klachten over de werkdruk. Soms is het een directe noodkreet, doch vaak zijn het indirecte uitlatingen. De ondertiteling is evenwel duidelijk: “Ik wil dat jij deze aap van mij op je schouders neemt.” En zelf heb je het ook al druk, dus wat moet je met zulke uitlatingen? Hoe blijf je uit de dramadriehoek? Hoe kan je zo op klachten reageren dat de verantwoordelijkheden daar blijven waar deze horen? In deze workshop gaan wij oefenen met houding en gesprekstechnieken waarmee jij als schoolleider in staat blijft om de leiding te houden en waarmee je leerkrachten weer perspectief kan bieden.