logoheader.png

Uitleg Appreciative Inquiry en toepassing ervan in het onderwijs

Terug

Op donderdag 26 september werd in Zeist door Management Drives (MD) voor de derde keer een onderwijs seminar georganiseerd. Dit jaar stond de theorie en praktijk van Appreciative Inquiry (AI) centraal onder het thema: 'Waarderend leiderschap binnen het onderwijs'. Dit gedachtegoed en de schitterende ervaringen die wij met de toepassing ervan hebben opgedaan, maakt ons zeer enthousiast. Daarom was Aart Brezet van Drives@Work gevraagd om samen met Astrid Oostrom (directeur onderwijs MD) een workshop te verzorgen over de toepassingen van AI en MD binnen het onderwijs. De workshop werd zeer gewaardeerd en mensen waren verrast wat een waarderend interview in korte tijd al tussen twee mensen te weeg kan brengen. Het gaf velen het idee dat je met deze aanpak het beste uit de leerkrachten, teams en onderwijsorganisaties kan halen. Het werd afgesloten met de prikkelende vraag: hoe zou waarderend onderwijs eruit kunnen zien. Wij willen toch het beste in de kinderen naar boven halen?

In onderstaande video krijg je de korte en levendige uitleg mee van het idee achter Waarderend Onderzoeken. Interesse in de mogelijkheden voor concrete toepassing in het onderwijs? Klik dan hier voor een overzicht.